AGENDA » NIEUWSARCHIEF » Haalbaarheidsonderzoek op komst

Haalbaarheidsonderzoek op komst

Artikel in De Gelderlander van vrijdag 22 juni 2007

'Al heel, heel lang gepraat over museum op DRU-complex'

Nog dit jaar wordt een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek afgerond naar de mogelijkheden van een ijzermuseum op het voormalige DRU-complex in Ulft. Dat laat wethouder John Haverdil weten van de gemeente Oude IJsselstreek. Het bestuur van de stichting IJzermuseum in oprichting heeft vorig jaar al een ambitieus plan neergelegd bij de gemeente, eigenaar BOEi en enkele mogelijke financiers. De verschillende partijen hebben 'heel, heel lang' met elkaar gesproken over de plannen, erkent de wethouder. "We hebben toen gezegd dat er een second opinion nodig was om te kijken of de plannen realiseerbaar zijn. Daar hebben we lang over gepraat", vertelt Haverdil. Vervolgens hebben de partijen met elkaar gesproken over wat nu eigenlijk de opdracht zou moeten zijn voor het onderzoek. Ook dat proces heeft lang geduurd. "We hebben ons vorig jaar vooral gericht op het cultuurcluster op het complex. Dat heeft veel energie gekost, waardoor het ijzermuseum een beetje is blijven liggen." Uiteindelijk hebben de verschillende partijen besloten dat er niet alleen onderzoek gedaan moest worden naar de haalbaarheid, maar dat er ook direct een ondernemersplan geschreven moest worden. "Anders moet je daar met z'n allen weer op wachten. Lijkt me niet handig", stelt Haverdil. Het is de bedoeling dat nog dit jaar duidelijkheid komt over een ijzermuseum in Ulft.