AGENDA » NIEUWSARCHIEF » Koning en Koningin openen Innovatiecentrum ICER

Koning en Koningin openen Innovatiecentrum ICER

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten dinsdag 6 mei 2014 een streekbezoek aan de Achterhoek in de provincie Gelderland.

Het streekbezoek werd afgesloten in de gemeente Oude IJsselstreek. In Ulft openden de Koning en Koningin het innovatiecentrum ICER. Dit centrum is onderdeel van het DRU-Industriepark;  zeven gerenoveerde oude fabrieksgebouwen van de voormalige DRU ijzergieterij. Het DRU-Industriepark biedt ruimte voor bedrijven, onderwijs, cultuur en ontspanning.

De naam ICER verwijst naar de partijen die het innovatiecentrum op het DRU-Industriepark gaan exploiteren: Industrie, Cultuur, Educatie en Recreatie. Tijdens een rondleiding kregen de Koning en Koningin uitleg over de mogelijkheden die ICER biedt op het gebied van onderwijs, ondernemerschap en beeldende kunst.

De opening van ICER is ook de start van het toeristische project 'Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland'. Onder andere via de smartphone en websites is het mogelijk tweehonderd cultuurhistorische plekken in Gelderland te ontdekken. Binnen het project zijn verschillende startpunten. Eén van die startpunten bevindt zich in innovatiecentrum ICER.

Tot slot bekeken ze het op het terrein gevestigde Nederlands IJzermuseum waarmee het streekbezoek werd afgesloten.