AGENDA » NIEUWSARCHIEF » Zondagse openstelling expositie 'IJzer in de regio' beeindigd

Zondagse openstelling expositie 'IJzer in de regio' beeindigd

Vanaf zondag 31 oktober 2010 is de reguliere openstelling voor publiek van de expositie ‘IJzer in de Regio’ van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen in de Afbramerij beëindigd.
De IJzerexpositie zal naar verwachting vanaf mei weer te zien zijn, misschien in een wat andere vorm of op een andere plek op het Dru-complex, afhankelijk van de aanpak van de restauratie van het gebouw.
In de maanden november t/m april  is het in de oude fabriekshal te koud om regulier de expositie open te stellen. Maar voor groepen blijft bezoek na afspraak de hele herfst en winter mogelijk, zeker in combinatie met het Drufabriek-cultuurcentrum en grand café het Schaftlokaal. De historische film ‘Symphonie van Vuur en IJzer’(Dru 1948) kan dan vertoond worden in de ruimte van de OVGG op de 4de verdieping in de Drufabriek.
De expositie trok in het voorbije seizoen ruim 5.000 bezoekers! Vooral het aantal groepsbezoeken met rondleidingen nam sterk toe: in de maanden mei en september zelfs gemiddeld vijf à zes per week, groepen met een variatie in grootte van 5 tot 150, met een zeer gevarieerde achtergrond, groepen van dichtbij en ver weg. De rondleidingen worden verzorgd door mensen van de Oudheidkundige Vereniging.
Informatie over / aanmelden voor groepsbezoeken kan via de OVGG,

petervantoor@hetnet.nl, 0315-685626, of via de Drufabriek, 0315-714358, info@dru-fabriek.nl.